torsdag 11. mars 2010

Egil "Karbon" Karlsen


No har eg hatt besoek av min gode ven Egil i 10 dagar. Vi har hatt tett program kvar dag, sightseeing og fysiske utfordringar. Vi har vore paa; Operaen, Bondi- og Manly Beach, akvariet og dyreparken i Darling Harbour, Fiskemarkedet (verdens nest stoerste etter Tokyo) og i toppen paa Center Point Tower (309m).
Vi tok toget til Cronulla, ferge til Bundeena for aa gaa kyststien i Royal National Park. Vi spaserte langs fantastiske strender, hoege klipper og gjennom tett regnskog. Daa vi etter 12 timar kom fram til hotellet i Helensburg var vi slitne og toerste, begge hadde gnagsaar og vi var klare for ein dusj. Men hotellet var fult - ... det var langt til naermaste togstasjon og taxi fans ikkje i mils omkrets. Vi fekk tommel-haik med ein triveleg ungdom som skyssa oss til Heathcote. Paa motellet i bygda fekk vi baade drikke, middag og seng. Herlig!
Vi vart invitert med paa rugbykamp saman med Stu fraa NZ, kameraten min paa sykkelbutikken. Brutale taklingar og god stemning blant 22.000 tilskodarar. Sydney-laget vann mot eit Soer Afrikansk lag.
Eine dagen sykla vi traseen min i Eastern Suburbs. Centennial Park, Bondi, Watson Bay, Maroubra og Malabar. Midtveis stoppa vi og tok lunch, grilla sverdfisk, paa favoritt cafeen min paa La Perouse, nydelig!
Vi leigde oss bil og kjoerte opp i Blue Mountains. Lett regn og lav stratus hindra den store utsikten fraa Echo Point ved Katoomba. Vi fortsette vidare til Jenolan Caves House, der vi overnatta. Eit fantastisk flott eldre (1914) hotell som laag like ved dei store grottene som er med i FN's Verdensarv. Neste morgon tok vi foerste omvisning i Tempel of Baal, storslaatt og imponerande! Vi kjoerte via Norway (?) og Oberon tilbake til Sydney.

Takk for besoeket og god tur heim att Egil.

2 kommentarer:

  1. Det finnes mange bra turoperatører i verden. Men ingen slår ”Sjur Tours”! Hos denne turoperatøren blir man servert en perfekt cocktail av fysiske og sosiale utskeielser. Og selvsagt kommer disse i korrekt rekkefølge – først leverpostei, så syltetøy!
    Igjen Sjur, mange takk for et kjempebra opphold!
    No worries, mate!
    Egil K.K.

    SvarSlett
  2. Hei Sjur-pappa.
    3jenter isenga med sjokoladekake og kaffe.Vi koser oss med bloggen din.Ble like skremt som dere av haien i båten :)Vi lurer på hvor /hva det store hvite du sitter på er?
    Ute pøsregner det.
    Sofie får ikke start på bilen til sjefen. Den tålte ikke varmegrader.
    Maren er så støl etter squash fest at hun kommer ikke ut av senga.Vi blir derfor værende her:)
    Kos deg videre.
    Klem fra Maren, Sofie og Marianne.

    SvarSlett